از همه جا شکلک برا نی نی هامون

بستن ساک برایه زایمان

1394/2/15 12:20
نویسنده : مامان جونی
9,068 بازدید
اشتراک گذاری

ساك مادر
1- لباس خواب آستين بلند جلو دكمه دار
2- چند عدد شورت يكبار مصرف
3-سوتين سايز بزرگ (شيردهي)
4-دمپائي
5-حوله
6-مسواك و خمير دندان
7-قطره شير افزا
8-آبنبات ترش و شيرين و نعنايي
9-كرم دست
10- ضد عفوني كننده دست
11- اسپري ضد عفوني كننده ( براي دستشويي )
12 نوار بهداشتي سايز بزرگ
13-دستگاه mp3 با آهنگ‌هاي انتخابي (شايد تا زمان زايمان شما فرصت زيادي باقي‌مانده باشد)
14- دفترچه يادداشت +خودكار براي ثبت ساعتها
15- شناسنامه +كارت ملي + دفترچه بيمه + برگه پديرش بيمارستان + تمام سونوگرافي‌ها و آزمايشهاي قبلي ( همگي در يك پوشه )
16-ليوان - پيش دستي - چاقو - كارد -(يكبار مصرف -براي موقعي كه ملاقات‌كننده داريد و بايد شيريني يا چاي تعارف كنيد )
17- فلاسك چاي + چاي كيسه ايي + قند
18-كيف لوازم آرايش – آينه - برس و سشوار
19- يك دست لباس براي برگشت به خانه
20- چند تا كيسه فريزر و كيسه بزرگتر ( به نظر مي‌آيد هميشه لازم باشد! )
21- يك جفت جوراب پشمي و لباس گرم

ساك ني‌ني
پوشك كامل- حوله - دو دست لباس ( زيردكمه‌ايي - شلوار - بلوز - كلاه ) دستمال مرطوب - شيشه شير كوچك – يك دست لباس سرهمي براي وقتي كه به خانه مي‌آيد – پتوي كوچك – كرير، قنداق فرنگي يا ساك حمل نوزاد


ساك پدر
1- دوربين فيلم برداري + شارژر + فيلم + باطري اضافه شارژ شده
2- دوربين عكاسي + شارژر + باطزي اضافه شارژشده + فيلم عكاسي در صورتي كه دوربين آنالوگ داريد
3- شارژر موبايل (اگر از گوشي‌هاي مختلف استفاده مي‌كنيد، شارژر هر دو نوع)
4- كيف پول + كارت بانك براي پرداخت هزينه ها
5- چند عدد آبنبات
6- كارت تلفن (حتي اگر تلفن همراه داريد بهتر است پيش‌بيني مشكلات مخابراتي را كرده باشيد!)
7- هديه‌ي احتمالي (!) براي مادر و نوزاد

 

 



 لوازم بهداشتی را تهیه کنید.

بعد از زایمان به چند جور اقلام بهداشتی نیاز دارید که می‌توانید همان موقع از داروخانه بیمارستان خرید کنید، اما می‌توانید پیش از آن هم خریدتان را کرده باشید تا خیال‌تان راحت باشد. نوار بهداشتی‌های بزرگ معمولی، بتادین، الکل سفید، گاز استریل، تیوب (یا رینگ)، قطره شیرافزا، ملحفه و زیرانداز یک‌بار مصرف و پودر شوینده ضدحساسیت برای لباس‌های نوزاد جزو همین اقلام هستند.

 برای کودک دیگرتان برنامه بریزید.

اگر کودک دیگری دارید، از همین حالا شرایط را برای روز بزرگ آماده کنید. اگر کمتر از 3 سال دارد، شاید فقط لازم باشد که او را به خوابیدن در کنار کسی غیر از خودتان (مثلا پدر یا مادربزرگش) عادت بدهید تا برای یک شب (یا بیشتر) که شما در بیمارستان هستید، ناراحت نشود. اگر او بزرگ‌تر است، هی به او بگویید و یادآوری کنید که احتمال دارد یک شب نباشید و مثلا آن شب مادربزرگ یا خاله یا پرستار پیش او خواهد بود. این هماهنگی‌ها را با شخص مورد نظر از قبل انجام دهید تا اگر نیمه شب مجبور شدید به سمت بیمارستان بروید، او سریعا خودش را برساند.

 کابینت‌ها را پر کنید.

بعد از زایمان شما نیاز به مواد غذایی خاصی دارید که تقویت‌کننده، ملین و شیرافزا باشند. بهتر است از قبل کمدهای‌تان را از خشکبار و مغزها پر کنید. بهتر است انجیر خشک، قیسی و برگه زردآلو، خاکشیر، عرق‌نعنا، ترنجبین، عسل، شیر و آبمیوه‌های مدت‌دار  و... چیزهایی مثل این را بخرید و نگه دارید تا در صورت نیاز فوری در دسترس‌تان باشد.

 سینه‌بند شیردهی بخرید.

الان بهترین زمان برای خریدن سینه‌بند شیردهی است. هفته‌های آخر سینه‌ها به بزرگ‌ترین سایز در زمان بارداری می‌رسند. با این حال موقع خریدن سینه‌بند باز هم یکی دو سایز بزرگ‌تر بخرید، چون چند روز پس از زایمان سینه‌ها پر از شیر می‌شوند و دوباره چند سایز دیگر افزایش اندازه پیدا می‌کنند. سینه‌بند شیردهی را از جنس نخی و با نوار پهن در زیر آن انتخاب کنید.
 


 

10 روز قــــبل


 ساک بیمارستان را آماده کنید.

دست کم یک هفته مانده به موعد سزارین و دو سه هفته مانده به موعد زایمان طبیعی، ساک بیمارستان را آماده کنید و دم دست بگذارید. در همین شماره می‌توانید چیزهایی را که باید در ساک بیمارستان بگذارید ببینید. چیزهایی را که در آخرین فرصت باید به ساک اضافه کنید (مثل موبایل، مدارک پزشکی و...) روی یک کاغذ بنویسید و روی ساک بگذارید.

 فریزر را پر کنید.

بعد از زایمان شما نه وقتی برای خرید دارید و نه وقت زیادی برای پخت و پز. به خصوص اگر دست تنها هستید و کمکی ندارید،  بهتر است به فکر خورد و خوراک‌تان باشید. گوشت، مرغ و سبزی‌های آماده (قرمه‌سبزی، پلویی، لوبیا سبز، کدو و بادمجان سرخ شده و...) را در بسته‌های کوچک در فریزر بچینید. می‌توانید مایه اولیه بعضی غذاها را هم از قبل آماده کنید. مثلا مایه ماکارونی، مایه لوبیاپلو، مایه کتلت، دلمه آماده و پیچیده و چیزهایی مثل این را هم در یخچال داشته باشید تا بتوانید در کوتاه‌ترین زمان غذا را حاضر کنید.

 خرید خانه را انجام دهید.

همه جای خانه سرک بکشید و اگر چیزی کم و کسر دارید، فهرست کنید و بخرید. از مواد شوینده و بهداشتی بگیر تا خرت و پرت‌های توی یخچال و کابینت‌ها را یک بار مرور کنید و مطمئن شوید که چیزی کم نمی‌آورید.

 خودتان را خوشگل کنید.

بیشتر از این معطل نکنید! همین روزهاست که کودک شما به دنیا بیاید و ممکن است بعد از آن تا مدتی وقت و حوصله رفتن به آرایشگاه را نداشته باشید. حداقل یک هفته قبل از موعد سزارین و دو هفته قبل از موعد احتمالی زایمان طبیعی به آرایشگاه بروید و خودتان را به یک مادر خوشگل و تر و تمیز تبدیل کنید! بی‌خیال مانیکور و رنگ کردن موها شوید که بعد از زایمان دست و پا گیر خواهند بود.

 کارگر بگیرید.

از یک شرکت خدماتی یا یک کارگر آشنا، حتی از یکی از دوستان کمک بگیرید تا خانه را تمیز و مرتب کنید. لازم نیست خانه‌تکانی کنید. همین که خانه‌تان تمیز شود و هرچیزی سر جای خودش باشد، برای کم کردن نگرانی‌های شما کافی است. گردگیری را خودتان هم می‌توانید انجام بدهید. از کارگر بخواهید ملحفه‌ها و روبالشی‌ها را عوض کند، دستشویی و حمام را ضدعفونی کند و آشپزخانه را برق بیندازد.

 وسایل کودک را آماده کنید.

دیگر وقتش است که سیسمونی هیجان‌انگیز نوزاد را برای استفاده آماده کنید. مارک لباس‌ها را بکنید و همه را یک بار با آب سرد بشویید. تخت نوزاد را آماده کنید و روبالشی‌ها و ملحفه‌ها را هم بشویید. وسایلی مثل شانه و فین‌گیر و چیزهای دیگر را از بسته‌بندی‌ها دربیاورید و شامپو و لوسیون و سایر لوازم بهداشتی را هم دم دست بچینید.

 برای جشن بزرگ آماده شوید.

اگر می‌خواهید موقع برگشتن به خانه، یک جشن کوچک داشته باشید، از الان وسایلش را آماده کنید. می‌توانید تعدادی گلدان در خانه بگذارید و از همسرتان بخواهید که قبل از برگشتن شما (و نی‌نی!) از بیمارستان، آن‌ها را با گل‌های طبیعی پر کند. می‌توانید جلوی در آمدن نوزاد کوچک را تبریک بگویید و برای همسایه‌ها شیرینی آماده کنید. هر کاری می‌خواهید بکنید، از قبل برنامه‌اش را بریزید. کمتر پدری پیدا می‌شود که خودش این قدر خلاقیت به خرج بدهد!
 


 

روزهـای آخر


 در مورد بچه‌داری اطلاعات جمع کنید.

دیگر هرچقدر که کتاب و مجله در مورد بارداری خوانده‌اید، کافی است! تا چند روز دیگر شما با دنیایی جدید مواجه می‌شوید که شباهتی به بارداری ندارد. بنابراین بهتر است خودتان را برای روزهای اول با نوزاد آماده کنید. وضعیت‌های طبیعی یا خطرناک نوزاد را از منابع پزشکی مطالعه کنید و در مورد غذاهایی که شیر را زیاد یا کم می‌کنند، غذاهای نفاخ و غذاهای پرانرژی از اطرافیان‌تان بپرسید. کتاب‌هایی در مورد رفتار با نوزاد بگیرید و استراحت کنید و آن‌ها را بخوانید.

 همه چیز را هماهنگ کنید.

یک بار روز (یا شب) زایمان را برای خودتان مرور کنید و از آماده بودن همه چیز مطمئن شوید. اگر قرار است سزارین شوید، چه ساعتی باید از خانه راه بیفتید؟ چه ساعتی باید آن‌جا باشید؟ با چه ماشینی و همراه چه کسانی به بیمارستان می‌روید؟ شب قبل چه چیزی می‌خورید؟ چقدر پول برای بیمارستان لازم دارید؟ با چه کسی برمی‌گردید؟

اگر قرار است طبیعی زایمان کنید، ماشین آماده دم دست‌تان هست؟ اگر قرار است با ماشین کسی جز خودتان یا همسرتان بروید، با او یا با نزدیک‌ترین آژانس هماهنگ کرده‌اید؟ مسیر بیمارستان چقدر دور است؟ چقدر ممکن است به ترافیک بخورید؟ بهترین مسیر برای رسیدن چیست؟ چه کسی شما را همراهی خواهد کرد؟ می‌خواهید به مادر یا خواهرتان هم زنگ بزنید؟ برای مواقع اورژانسی نواربهداشتی بزرگ در دسترس دارید؟ شماره‌ای از پزشک یا درمانگاه یا بیمارستان دارید؟ و....به همه این سوالات جواب بدهید تا بعد مجبور نشوید وسط درد یا اضطراب به‌شان فکر کنید.

 مواظب حرکات جنین باشید.

در روزهای آخر به شدت مراقب حرکات جنین باشید. لازم نیست او را با جنین‌های دیگر مقایسه کنید، او را فقط با خودش بسنجید. اگر حرکات کودک کم شده بود، خودتان را سریعا به بیمارستان برسانید. به خصوص اگر از موعد زایمان شما گذشته باشد و نوزاد دیر کرده باشد.

 آخرین عکس‌های دونفری را بگیرید.

حالا شکم‌تان در آستانه ترکیدن، دماغ‌تان در چاق‌ترین حالت، پای چشم‌هایتان پف کرده و پاهایتان اندازه دو تا بالش هستند! احتمالا در این شرایط حتی رفتن جلوی آینه را هم دوست نداشته باشید، چه برسد به گرفتن عکس، اما یادتان باشد همین چهره غیرعادی یک روز جزئی از خاطرات شیرین و خنده‌دارتان خواهد شد. بنابراین فرصت را از دست ندهید و با شکم بزرگ و همسرتان عکس‌های یادگاری بگیرید.

 همسرتان را روی وضعیت آماده‌باش بگذارید.

چه سزارین می‌کنید و چه منتظر زایمان طبیعی هستید، هیچ چیز قابل پیش‌بینی نیست. بنابراین در روزهای آخر به همسرتان بسپارید که گوش به زنگ باشد. برای اعلام وضعیت قرمز، یک علامت بگذارید؛ مثلا دو بار تک‌زنگ روی موبایل همسرتان به این معنا باشد که او باید فوری خودش را برساند. این طوری اگر در جلسه یا صحبت هم باشد، متوجه اوضاع می‌شود. تلفنی از دوستان و همکاران نزدیک و محل کار و رفت و آمد او هم داشته باشید تا اگر در دسترس نبود، بتوانید پیغام را به او برسانید.

 

بستن کیف بیمارستان برای زایمان

بستن کیف بیمارستان میتواند یک کار مشکل باشد بسیار خوب است که قبل از زمانیکه قرار است کودک به دنیا بیاید کیف را ببندید زیرا ممکن است شما زودتر از تاریخی که قرار است برای زایمان به بیمارستان بروید مجبور شوید به بیمارستان بروید .مادر و کودک تنها کسانی نیستند که در بیمارستان هستند بنابراین موارد زیر را برای زمانی که خواهر یا والدین یا سایر بستگان با مادر به بیمارستان میروند تهیه کنید

  

وسایلی که برای مادر مورد نیاز است

کارت یا دفترچه بیمه درمانی - بسیار حائز اهمیت است که زمانی که شما در لحظات بحرانی و درد زایمان هستید نیازی نباشد که برای جستجوی آن تلاش کنید

مدارک و سونو گرافی ها و آزمایشات لازم که تاکنون انجام داده اید و مشخصات خودتان را در یک پوشه یا کاور قراردهید و درکیفتان بگذارید

سوتین شیردهی

بالش شیردهی

شانه مسواک خمیر دندان دستمال کلینکس صابون لیوان دمپائی بشقاب قاشق چنگال چای کیسه ای فلاکس چای نسکافه هم ممکن است در صورت داشتن سردرد بعد از بیهوشی زایمان نیاز باشد

لباس راحت یا شیردهی برای بعد از تولد نوزاد یک شلوارک راحت

جوراب

مجله

چند زیر انداز یک بار مصرف برای مادر پس از تولد که ممکن است خونریزی داشته باشد

بسته های بزرگ پوشاک بچه برای مادر که پس از تولد مدتی خونریزی خواهد داشت

شورتهای یک بار مصرف گیپوری یا یک بار مصرف برای مادر پس از زایمان

شیاف دیکلوفناک صد یا مسکن برای تسکین دردهای پس از زایمان معمولا 20 تا بسته به تجویز پزشک و نسخه پزشک

کارت یا معرفینامه بیمه تکمیلی در صورتی که بیمه تکمیلی دارید

لباسهای بیرون برای خروج از بیمارستان پس از تولد مثل شال و مانتو و شلوار و کفش مناسب

چند عدد کمپوت میوه برای پس از زایمان چون تا شکم مادر کار نکند امکان ترخیص وجود ندارد

شارژر مبایل در صورت استفاده

وسایلی که برای کودک مورد نیاز است

صندلی ماشین کودک یا کریر کودک

قنداق فرنگی یا پتوی اسپانیایی یا یک پتوی دورپیچ برای نوزاد

یک لباس زیر دگمه دار یک لباس جلو دگمه دار باز و یک شلوار و یک لباس سرهمی یا لباس رو برای نوزاد

دور پیچ یا خشک کن نوزاد

یک بسته پوشاک نوزاد سایز 2 یا 3 تا 5 کیلو

یک شیشه ی شیر در صورت لزوم ممکن است استفاده شود

شیر دوش

ظروف نگهداری شیر در فریزر

کلاه دستکش و جوراب و کفشهای نوزادی

بالش شیردهی و یک بالش یا زیرانداز به اندازه قد نوزاد که موقع در آغوش گرفتن به جهت اینکه نوزاد بسیار کوچک است زیرش قرار دهید

وسایلی که برای همراهان لازم است

مثل لیوان های یک بار مصرف قاشق بشقاب دمپایی دستمال کاغذی فلاکس چای و چای کیسه ای دوربین عکاسی

پسندها (1)

نظرات (0)